Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Ученици отбелязват Деня на олимпизма с бягане по Алеята на славата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

olimpizam

За поредна 17-та година Община Варна и спортно училище „Георги Бенковски“ ще почетат Международния ден на Олимпизма. Група ученици от варненското спортно училище, облечени с тениски, осигурени от Български олимпийски комитет, носейки оригиналната факла от Олимпийските игри в Мюнхен 72 година, олимпийския флаг, българското знаме и знамето на Варна – Европейски град на спорта 2019, ще пробягат разстоянието от училището по олимпийската алея на славата в Морската градина. С традиционното в последните години бягане, се припомня че сме част от олимпийското семейство.

Символичният олимпийски флаг, носен от ученици на спортно училище, ще бъде предаден в 10.00 часа на Ивайло Маринов – олимпийски шампион от Сеул 88 г – Варна, който ще поздрави и приветства участниците. На събитието се очаква да присъстват представители на Дирекция „Спорт“ при Община Варна, СУ „Георги Бенковски“ , ОСК ЖСК Спартак и ССК Черно море, които ще връчат на всички атлети грамоти, подписани от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

В мероприятията по повод деня на Олимпизма ще се включи и детска градина „Синчец“, като децата подкрепяни от своите учители и родители ще разговарят, спортуват и рисуват символите на олимпизма.

Те ще играят и ще се състезават в щафетни игри с топки и динамични фигури с обръчи, които са част от идеите на организаторите. Чрез своите  рисунки децата ще излъчат своите послания за мир, съвършенство и уважение в спорта и честна игра. Идеята е на втора група “Нарцис” и членовете на Обществения съвет.

Всяка година на този ден светът празнува зараждането на светлата искра на олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *