• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 78%
  Вятър: 5m/s N
  Варненци на протест заради строеж в “Цветния квартал”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Wikimapia
  Ул. “Роза” в Цветния квартал. Снимка: Wikimapia

  Варненци излязоха на протест срещу строеж в “Цветния квартал”. Спорният терен се намира на улица “Роза” пред блок 21. Според протестиращите пространството е твърде малко, за да има необходимото отстояние, предаде БНР.

  Местните обясниха, че сагата продължава вече близо девет години. Те настояват вместо кооперация на мястото да има озеленяване и детска площадка. Поводът за протеста е, че претендиращите за собственост на парцела частни лица отново са внесли предложение в общината за изработване на подробен устройствен план, който да позволи строежа. Недоволните варненци обаче настояват въпросният ПУП да бъде спрян.

  “През 2005 г. бяхме завели частно дело и го спечелихме, като оборихме заповедта на г-н Кирил Йорданов – заповедта във връзка със строителството за ПУП-а. През 2012 г. те пуснаха отново нов ПУП, частниците. Имаме протокол от ИСУТ, в който се казва, че се спира този ПУП поради несъответствие на документите, т.е. документи с невярно съдържание. То се възстановява в идеална съсобственост, а не в реална. И всички документи, които се правят – продажби, замени, по-нататък след 2012 г. всъщност са на основата на нереални документи”, обясни ситуацията Валентина Желева от протестиращите.

  Те са категорични, че ще заведат ново дело срещу ПУП, в случай че той бъде приет. Освен това ще поискат среща с районния кмет на “Приморски” и с главния архитект на общината.

  1 коментар

  1. Мартин

   Е то в Цветният всичко е рай. А как е издадено и разрешението на новата автомивка на ул. Карамфил?

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *