• Varna
  14°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s W
  Уличен стълб се е запалил след удар от мълния в София
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Facebook, "Sofia in Details"
  Кадър: Facebook, “Sofia in Details”

  Мълния падна върху уличен стълб и го запали, съобщиха от пресцентъра на МВР. Той се намира на бул. “Константин Величков” и ул. “Цар Симеон”. При инцидента няма пострадали хора, а движението в района бе спряно за кратко.

  При дъжда в ранния следобед десетки улици бяха наводнени. Сред тях и новоремонтираната „Граф Игнатиев” на пресечката с ул. „Солунска”. Авариен екип помогна за отводняването на отсечката, и за около половин час движението там се нормализира, предаде БГНЕС.

  Гръмотевичната буря причини проблеми в електроснабдяването на кварталите “Люлин”, “Банкя” и село Железница. Екипи на ЧЕЗ са помогнали за възстановяване на електрозахранването.

  Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са отреагирали до момента на 24 сигнала за завирявания от наноси и листна маса, както и за паднали клони в града. През днешния ден Столичната пожарна се е отзовала на 42 сигнала за завирявания, паднали клони и къси съединения в ел. табла на интернет доставчици и други.

  Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул.“Петър Дертлиев“ и ул.“Вл.Динчев“ поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на Пожарната бяха изпратени на място.

  В момента Градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.

  Вследствие на поройните дъждове подлезът под президентството е наводнен. Поради липсата на добра отводнителна система водата се е събрала в края му и затруднява преминаването на пешеходците.

  Граждани алармират, че е наводнен и подлезът на „Лъвов мост”, който в момента е непроходим и е затворен.

  Наблюдават се критичните места на реките и нивата на язовирите в столицата. Към момента те са слабо повишени и се оттичат безпрепятствено и няма опасност от разливи. Водни количества от язовирите Суходол 2, Мрамор и Мърчаево се изпускат контролирано.

  Снимка: "Моята новина", Борис Андонов, село Чепинци, Столична община
  Снимка: “Моята новина”, Борис Андонов, село Чепинци, Столична община

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *