• Varna
  14°
  тъмни облаци
  Влажност: 82%
  Вятър: 2m/s ESE
  Победителите в “Галата-Варна” делят награден фонд от 6800 лв.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  dig

  Призьорите в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата – Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. Най-старото плувно състезание в България тази година е част от инициативата „Варна – Европейски град на спорта 2019” и ще се проведе на 4 август. Събитието е под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

  Организатори на маратона са Военноморските сили на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“. В 79-ия международен плувен маратон нос Галата – Буна № 2 (Варна) могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени през 2007 г. и по-големи. Всички, желаещи да вземат участие в преплуването, трябва да се явят на 4 август в 6,30 часа на морска гара – Варна. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи.

  Записването ще продължи от 6,30 точно до 8,30 ч. В 8.30 ч. записването окончателно се прекратява, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат допуснати до участие! В 9 часа корабите, обслужващи маратона, ще отплават от морската гара.

  Разстоянието по права линия от нос Галата до Буна № 2 е около 4500 метра. Стартът на преплуването ще бъде даден в 9,30 ч., като състезателите трябва да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега.

  В деня на провеждането на маратона на сборния пункт на морска гара – Варна, всеки записал се участник трябва да носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, а за лица до 18 години подписана и от родител, и удостоверение за предсъстезателен медицински преглед. Таксата за участие е 10 лева.

  Победителите – мъж и жена, получават парични награди от по: I място – 1000 лв.; ІІ място – 700 лв.; ІІІ място – 500 лв.; ІV място – 400 лв.; V място – 300 лв.; VІ място – 200 лв. С парични награди се отличават и най-добре представили се: варненец, мъж и жена – по  100 лв. Тази година те получават още една голяма изненада – командировка за сметка на община Варна, за участие в плувния маратон от 29.08.2019 г. до 01.09.2019 г.  в гр. Дордрехт – Холандия. 200 лв. е бонусът за плувец с увреждания, толкова получава и плувецът, регистрирал най-много участия в маратона.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *