Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Професионалистка учи безплатно онкоболни жени как да се гримират
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 

grim

„Училище за грим“ е поредната инициатива, стартираща в рамките на програма за психосоциална подкрепа на онкологични пациенти и близките им, която се реализира единствено във варненската специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания “Д-р Марко А. Марков“.

Идеята е на професионалния гримьор Илияна Начкова. От юли тя ще се ангажира да дава уроци на дамите с онкологична диагноза как да се погрижат за грима си след страничните ефекти на химиотерапията. В рамките на два часа дамите ще имат възможност напълно безплатно да научат тайните на нанасянето на грим, корекция на недостатъците, включително и подчертаването на миглите и веждите, които са най-често засегнатите части от лицето при медикаментозно лечение на онкологичните заболявания.

По време на часовете в „Училище за грим“ две от жените ще имат възможност да получат пълно преобразяване от ръцете на Илияна Начкова.

Освен как професионално да нанасят грима си, дамите, които ще посетят безплатните уроци, ще научат за качествата и предимствата на различните видове  козметиката, тънкостите при полагането на основата, малки „хитринки“ за прикриване на несъвършенствата и най-важното – че красотата е въпрос на лична нагласа, а поддържането на добрия външен вид, независимо от обстоятелствата, безценен помощник в подкрепа на доброто самочувствие.

Инициативата на Илияна Начкова е прекрасна и ние с готовност ще подкрепим и други специалисти в сферата на женската красота, които биха работили благотворително за красивото оздравяване на жените с онкологична диагноза, заяви психологът и един от основните двигатели на програмата в СБАЛОЗ – Варна Гергана Иванова.

За първи път „Училище за грим“ ще отвори на 3 юли в кабинета на психолога в База 2 на СБАЛОЗ – Варна, в кв. “Аспарухово”, зона Вилите, от 10 до 12 ч. Необходимо е предварително записване на телефон 0899707394 – Гергана Иванова – клиничен психолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *