• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 70%
  Вятър: 3m/s NE
  Над половината от първолаците ще работят все още несъществуваща професия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БГНЕС
  Снимка: БГНЕС

  Времето е най-ценното, което ни е дал Господ. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това е крайна величина, която не можем да компенсираме, подчерта той. Някак си пилеем времето си, докато живеем. Времето, което ни е отредено е свръхценно, изтъкна синдикалистът. Той откри форум на тема: “Работно време, извънреден труд и сумирано изчисляване на работното време. Работно време и време, посветено на личния живот и семейството”.

  Времето започва да се компенсира с всеки изминал ден, каза Димитров. То все не ни достига. В днешния динамичен свят границите между работа и работно място се размиват. Въпросът с дигиталния труд и работата през платформи остава висящ във въздуха и все по-неясен, каза президентът на КНСБ, цитиран от news.bg.

  65% от децата, които сега са в първи клас, ще работят професия, която все още не съществува, стана ясно от думите на Пламен Димитров. Той се обяви за адекватна минимална заплата, безопасни условия на труд и ограничение на максималното време за работа. Над 20 милиарда обекта са свързани през Интернет. Затова е важен въпросът за дигитализацията и защита на личните данни.

  Според синдикатите проблем с организацията на работното време оказва въздействието на ИТ комуникациите. Новите информационни и комуникационни технологии доведоха до размиване на границите между платеното работно време и времето за личен живот. Има неравномерно разпределение на работното време според синдикатът. 52% от работниците в ЕС са работели поне една събота в месеца. 19% са положили нощен труд.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg