Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 50 участници в конференция “Науката в подкрепа на бизнеса”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com
Снимка: uchilishta.guide-bulgaria.com

XV–та Международна научна конференция „Науката в подкрепа на бизнеса. Предизвикателства пред съвременната наука, бизнес и образование“ ще се проведе във Висшето училище по мениджмънт във Варна. Събитието се организира съвместно с Регионалния академичен център на БАН в Добрич и е посветено на 150-та годишнина от основаването на Българската академия на науките.

В рамките на конференцията ще бъдат представени доклади в четири основни секции – туризъм, образователен мениджмънт, икономика и мениджмънт и студентски публикации.

Над 50 представители на университети и образователни организации от България и Украйна се включват в тазгодишното издание на научния форум. Те ще дискутират актуални теоретични и практически проблеми в областта на съвременната наука, бизнес и образование и ще обменят професионален опит и компетентности в изследваните научни области.

В събитието ще се включат и изследователи от стратегическия академичен партньор на ВУМ, университетът Кардиф Метрополитън във Великобритания, както и от Националния транспортен университет в Киев, Национален медицински университет “Н. И. Пирогов” във Виница, Харковския национален университет за вътрешни работи, Харковския национален педагогически университет, Черкаския национален университет „Б. Хмелницки“, Мукачевски държавен университет, Българската академия на науките, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – Варна, Висше училище по мениджмънт – Варна и много други.

Научната конференция ще бъде официално открита на 3 юли (сряда) от 10 часа в Конферентната зала на Висше училище по мениджмънт – Варна от проф. Димитрина Каменова, директор на Департамента за модерни обучителни методи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *