Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Споделяне на истории и домашен италиански хляб с Карло Тонели във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Италианската кухня е сред най-обичаните в света и в България. Да й се насладим в слънчева Варна с италианеца Карло Тонели, който ще ни посвети в тайните на истинския италиански хляб. Ще го опитаме с омайващи сирена и салати, а Карло ще ни пренесе през неговата вълнуваща история, свързана с България още от детството му.

Интересните истории са гарантирани, а към невероятното преживяване ще добавим едно от най-добрите български вина и възможността да се потопите в “Театър на трохите”- уникалният метод на Мрежа Хлебни къщи. Събитието ще се проведе в Дневен център „Ривиера“ в местност „Салтанат“ на 6 юли 2019 от 10.30 часа

Събитието се организира от Мрежа Хлебни къщи и Мулти култи колектив в рамките на проект „Разнообразни заедно – споделяне на хлябове и истории“, финансиран от Общинска фондация „Пловдив 2019” и част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

В периода април – юли 2019 г. се планират общо 9 подобни събития в София, Пловдив и Варна. Във всяко събитие ще могат да се включат 30 участници, всеки от които ще направи свое кулинарно творение по рецепти на майсторите, както и да участва активно в разкриването на историите на водещите и другите култури.

Мрежа Хлебни къщи е програма на Международен съвет на самодейните средища, която от 2009 г. чрез общностни събития за месене на хляб обединява хора от всички възрасти, социални статуси и култури. Основният метод на Мрежа Хлебни къщи е „Театър на трохите“, който включва различни сплотяващи и творчески активности обединени около колективното приготвяне на хляб.

Мулти култи колектив е сдружение което от 2011 г. подпомага интеграцията между българи и чужденци чрез изкуство, кулинария и социални проекти. Организацията работи както на терен, така и на ниво политики. Развива и собствено социално предприемачество. МКК е базиран в София, но през 2015 г. се разраства като социален франчайз в 6-те най-големи български града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *