• Варна
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 70%
  Вятър: 3m/s NE
  На арт фестивала “Сръчко”: “Целунаха” десетки за Деня на целувката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: Facebook
  Източник: Facebook

  По нетрадиционен, иноваторски начин бе отбелязан Световният ден на целувката – 6-ти юли, във Варна. На арт фестивала “Сръчко” десетки бяха “целунати” с безплатни изненади, подготвени от организаторите. Това бяха тренировки по повод Варна – Европейски град на спорта. От 9 часа в събота се проведе йога нидра, с концерт от тибетски звънкови купи.

  От 19 часа пък гостите на “Сръчко” се включиха в безплатната тренировка по зумба, която ще се повтори и днес, също от 19 часа. През деня „Progression Skate School” предлагаше уроци, както за начинаещи, така и за напреднали, които желаят да се развиват в конкретен стил на скейта.

  Това са първите “целувки” от фестивала до всички жители и гости на града. Изненадите не са само това. На уникалното събитие, който се провежда от 5-ти до 18-ти юли в Приморския парк във Варна – между Морското казино и сцена “Раковина”, съвместно с партньорите от Maxifit Fitness Club, ще се случат и други интересни, безплатни мероприятия за посетителите.

  Снимка: Facebook
  Снимка: Facebook

  Арт фестивалът “Сръчко” е насочен към активно живеещите хора. На него участват над 100 майстори на ръчно произведени изделия, като всеки един от тях произвежда на място излаганите продукти или обяснява как се изработват, тъй като за някой изделия (примерно стъклените се налага употребата на пещи и няма как да се произведат на място), така всички посетители на фестивала могат да се запознаят с дадения занаят на майстора.

  На фестивала са организирани работилнички от майсторите: за изработка на сапун, работилничка за хвърчила, работилничка за рисуване с къна, работилничка за декупаж, работилничка за плъстене с вълна, работилничка за изработка на бижута, работилничка за изработка на грънци, работилничка за изработка на изделия от дърво и още много други.

  Сръчко

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg