Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Изложбата „Армения и България – цветове и форми“ във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
ИЗЛОЖБА - АРМЕНИЯ И БЪЛГАРИЯ - ЦВЕТОВЕ И ФОРМИ 3
Снимки: Росен Донев

Регионалния исторически музей на Варна помести под един покрив първото по рода си представяне на изящно и приложно изкуство на България и Армения.

Сред присъстващите на откриването бяха г-н Хачик Абрахамян – председател на Световната организация на арменските художници, г-жа Соня Авакян – председател на Общоарменски Благотворителен съюз „Парекордзаган“, директора на дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна – г-жа Антония Йовчева, художници от Армения и България. Своята благословия към присъстващите и творчеството на авторите даде и свещеникът на Арменска Апостолическа църква „Св. Саркис“ – отец Нъждех.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Експозицията „Армения и България – цветове и форми“ представи пред ценителите на изкуството богатство на цветове и форми в живописта, керамиката, метала и текстила. Посредством разнообразие от стилове, техники, материали и форми, изложбата представя многообразие на светоусещания на творци от цял свят, отправили взор към едно небе.

Част от творбите на изложбата ще бъдат представени през август в Неапол, където 12 български художници ще вземат участие в мащабен международен проект, съвместно с още близо 400 други автори.

Реализирането на настоящата експозицията е по инициатива на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ София и Варна.

Изложбата може да бъде разгледана до 13-ти юли в РИМ-Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *