• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 83%
  Вятър: 9m/s N
  Осъдиха на 20 години затвор мъж, ограбил и убил баща на съдия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Razdelna-zatvor-(67)

  34-годишният Владислав Ф., който бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Разград за грабежа, придружен с убийството на 75-годишния Николай Д., баща на съдия от Софийски градски съд, бе осъден днес от състав на Разградския окръжен съд на 20 години лишаване от свобода при строг режим.

  Представителят на обвинението поиска доживотен затвор без замяна за тежкото криминално престъпление, извършено на 25 декември 2014 г., и припомни в обвинителната си реч, че произнасянето на присъдата от първата съдебна инстанция повече от 4 години след извършване на деянието се дължи на назначените множество експертизи, отсъствието на свидетели от страната и разпита им чрез видеоконферентни връзки, както и на укриването на подсъдимия.  Протестът срещу размера на наложеното наказание с присъдата ще бъде внесен в  Апелативния съд във Варна.

  Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че Владислав отнел от възрастния човек 220 лева и мобилния му телефон. Грабежът бил извършен със сила и заплашване. За да не бъде разкрит, той удушил жертвата си, а тялото изхвърлил в намиращ се близо до град Завет язовир. По сигнал на близките на убития започнало издирване. Тялото му обаче било открито два месеца по-късно – на 22 февруари 2015 год., от рибар, дошъл да лови риба от замръзналия язовир.

  В тежкото престъпление бил уличен Владислав Ф., който се укривал в Германия. Това наложило да бъде привлечен като обвиняем задочно. С европейска заповед за арест на Окръжната прокуратура в Разград Владислав бил задържан в Берлин на 24 юни 2015 г. и предаден на българските власти на 21 октомври същата година за провеждане на наказателното преследване.

  Окръжната прокуратура в Разград ще протестира наложената 20-годишна ефективна присъда.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *