Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
„Черно море Тича“ представи нова емблема на клуба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

F9766E13-0CA4-4F1E-B5E1-95E6AAD2504E

Рокада в ръководните позиции на тима, Саша Топчов смени Борис Стоянов като изпълнителен директор

 С промени в ръководството и нова емблема започва подготовката за новия сезон в баскетболния „Черно море Тича“. Клубът назначи на поста изпълнителен директор Саша Топчов, който заменя Борис Стоянов.

Топчов е познат на баскетболната общественост, като голяма част от кариерата му преминава в българските клубове „Черно море“, „Спартак“ и „ИУ -Варна“. Той е основател на клуба „Стар баскет“ и един от най-големите баскетболни кампове в страната.

CBBD8FFA-2C4A-4CBD-B6F5-6947059819FA„След консултации и единодушно решение на УС на „Черно море Тича“ решихме да предприемем тази стъпка и да назначим Топчов за изп. директор – заяви президентът на клуба д-р Георги Ганчев. – Структурата се запазва същата – Спас Натов ще продължи да е шеф на детско-юношеската школа, а Галин Стоянов ще е старши треньор на представителния мъжки тим. Започваме една нова посока в развитието на клуба, като ясно искаме да заявим, че търсим спонсор, който има шампионски амбиции и да отговаря на традициите на този клуб. В ДНК-то на „Черно море Тича“ е да се бори винаги за първото място. Това е една от задачите, която ще търсим да осъществим с помощта на Саша Топчов. Също така ще се опитаме да върнем колкото се може повече играчи, излезли от клуба. Варна има потенциал – спортен и икономически, за един шампионски отбор.“

F0BE2EF1-A928-46E5-8E10-7B8BBD25DD0C„Баскетболната общност има нужда от един модерен, стабилен финансово и конкурентно силен отбор – каза Топчов при представянето си пред медиите.  – Вярвам, че с много работа тази цел е осъществима. Изготвили сме проект за десет години, като в първите три от тях е да стабилизираме клуба. След това ще гоним шампионски цели и амбиции. Очаквайте в клуба да има нови лица, които ще работят по 24 часа за развитието на тези идеи. От 1 август ще бъдат пуснати в продажба абонаментни карти за новия сезон. Селекцията на тима вече е започнала и със сигурност ще имаме по-силен отбор за новия шампионат. Новата емблема е свързана основно с историята. Както е известно, спортните клубове „Черно море“ са създадени от „Владислав“ и „Тича“, което е вградено в новото ни лого. Надявам се то да се хареса на феновете.“

6918C1FE-49A0-4DAC-A02D-E93F5C4A82D3„Живеем през 2019 г. и  трябва да имаме съвременен медиен облик и ангажираност – сподели старши треньорът на клуба Галин Стоянов. –  Това ще се гони във всяко едно отношение. Миналия сезон направихме първи стъпки. Някои от тях бяха форсирани, други бяха желани от нас. Дадохме шанс на младите играчи и те показаха значителен прогрес. Сега знаем колко може да разчитаме на тях. През новия сезон те ще получават толкова игра, колкото са заслужили. Амбициите ни стават все по-големи, което означава, че играчите ни трябва да станат по-добри. Зависи от тях как ще се наложат с тима. Благодаря на клуба, че изпрати мен и помощника ми Кирил Петров в Бадалона, където се проведе най-големият треньорски семинар.

2 коментара

  1. фен

    Браво, най-накрая зелена емблема. Екипите съшо трябва да са зелени, това е историята на Черно море, това синьото не знам защо го измислиха на времето, може би защото беше единствения баскетболен клуб в града, но ние сме Черно море!

  2. Варна

    Направете такива екипи и фланелки в зелено и ще се купуват много от феновете. Емблемата е супер, със сигурност ще се хареса на феновете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *