• Varna
  16°
  тъмни облаци
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s E
  Валери Симеонов: От 100 дни да си на работа само 4 и да имаш претенции да ръководиш групата?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Валери Симеонов

  „Стремим се да оздравим коалицията – нормално беше да предприемем промени в ръководството на групата, да предприемем мерки, за да има парламентарната група на „Обединени патриоти” общ живот, общи позиции по различни въпроси, общи законопроекти, за да работим – нещо, за което са ни избрали. Защото, за съжаление, през последните година, година и половина групата, ръководена от Волен Сидеров реално няма общ живот, а представлява механичен сбор от три партии”.

  Така лидерът на НФСБ и съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти” Валери Симеонов коментира пред БНТ тази сутрин промените в ръководството на парламентарната група.

  „Става дума за работа – за нищо друго, и Правилникът, и Коалиционното споразумение са създадени за работа. Нужни са дейни хора, а не политически статисти”, категоричен бе Валери Симеонов. Той представи справка, според която за 10-те месеца до 14 февруари Волен Сидеров е присъствал, гласувал и участвал в Народното събрание в 4 % от времето. „Т. е. от 100 работни дни вие отивате на работа само 4 дни и имате претенции да бъдете председател на парламентарна група и да определяте нейната политика”, коментира Валери Симеонов. Той подчерта, че това са факти, а не някакви въображаеми комплекси. И определи твърденията на Волен Сидеров, че предизвикалите промяната в ръководството страдат от някакви Едипови комплекси като налудничави.

  „Важно, според мен, е не какъв пост заемаш, а каква работа се върши. Би трябвало Волен Сидеров да е благодарен, защото се освобождава от един тежък ангажимент, който не можеше да изпълнява година и половина. Затова сега се опитваме с колегите от ВМРО, като подаваме ръка на „Атака”, да направим групата ни действаща парламентарна сила”, каза Валери Симеонов.

  Той изрази очакванията и желанието си следващият вторник от 17 ч., когато е редовното заседание на Парламентарната група, представителите на „Атака” да дойдат. Защото тези заседания на са сбирка за обмен на парламентарни клюки, напротив – тук се върши най-важната работа – подготовката за парламентарната седмица, обсъждат се внесените законопроекти, декларации, позиции, вето. Важно е парламентарната седмица да бъде добре подготвена и организирана”, подчерта Валери Симеонов.

  В отговор на въпрос за финансирането на политическите партии лидерът  на НФСБ отговори, че за този дебат е много важно да се казва истината на хората. „Постоянно се насажда на обществото, че бизнесът ще овладее, ще яхне политическият живот на България – чрез подставени партии, на които плаща дарения, издръжка и т.н., ще прокарва своите идеи. Така е може би в други държави, но не и в България. У нас политиката язди бизнеса. Защото политическата партия, която управлява – тя определя поръчките, тя извършва класирането на големите инфраструктурни обекти, на концесии. И с тези си лостове, които държи, управляващата партия може да прави бизнеса зависим. Особено тази част от бизнеса, която зависи от общинските и държавни поръчки”, коментира Валери Симеонов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *