Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
МГ отново с най-висок минимален бал за прием след VII клас във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна и тази година е с най-висок минимален бал за прием след VII клас. Той е 475.000 и е за паралелката с профил математика и информатикаи разширено изучаване на немски език. С най-висок минимален бал (453.750) е осъществен прием в тази паралелка и през миналата година, сочат данни на Регионалното управление на образованието във Варна.

За сравнение с най-висок минимален бал за прием след VII клас в столицата също е Математическата гимназия „Паисий Хилендарски“, където балът на последното прието дете е 479,500 точки. Във Варна с най-висока летва за прием след МГ се нарежда Пета Езикова гимназия, на трето място е Първа ЕГ.

През тази година, както и през миналата максималният бал за прием е за паралелка с профил математика и информатика и разширено изучаване на английски в МГ-Варна – 496.500 при 500 максимален. С най-нисък минимален бал – 30.000 са приети ученици в гимназията по горско стопанство и дървообработване „Н. Хайтов“ –в паралелки по горско и ловно стопанство и по производство на тапицирани изделия, за която се предлага и дуално обучение и в СУ „Неофит Бозвели“ – пом. възпитател в отглеждането и възпитанието на деца.

В 164 паралелки се осъществява прием в VIII клас във Варненска област съобразно утвърдения план-прием. Седмокласниците могат да проверят къде са приети като въведат входящ номер и код за достъп в платформата priem.mon.bg. Записването на приетите в първия етап на класирането е до 16 юли включително. Не се налага закриване на паралелки след първия етап от кампанията, заявления за участие в който са подали близо 3800 ученици.

За участие във второ класиране бъдещите гимназисти трябва да подадат заявления в конкретното училище. Учениците, които не са приети по нито едно от желанията автоматично участват във второ класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *