• Варна
  19°
  тъмни облаци
  Влажност: 53%
  Вятър: 6m/s NW
  Ученици показват умения в проекта “Кибермагьосници”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ученици показват умения в проекта Кибермагьосници-2

  Учениците от ОУ „Найден Геров“ и ОУ „Христо Ботев“ във Варна ще представят пред своите родители тайни на киберпространството, усвоени през последните две седмици в рамките на проекта „Кибермагьосници“. Срещата е днес – 12 юли, от 17.00 ч. в Младежкия дом.

  Ученици показват умения в проекта Кибермагьосници-4Образователният проект се реализира от Дирекция „Образование и младежки дейности” на Община Варна и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Той е в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците от училищата в общината и цели да развие техните умения в областта на информатиката, математиката, изкуствата и най-вече безопасното и сигурно използване на дигиталната средата. По време на срещата преподавателите на университета ще предоставят полезна информация за сигурността и избягване на опасностите в дигиталната средата.

  Ученици показват умения в проекта Кибермагьосници-3

  Проектът обхваща общо 120 варненски ученици от 17 училища, които ще преминат през образователния проект „Кибермагьосници“ до края на август. Децата от 5 и 6 клас шифрират и дешифрират информация, анализират съобщения, скрити в снимки и в звуци. Запознават се с шифроващи устройства и машини. Кибермагьосниците играят с бинарни и шестнадесетични кодове, създават неразбиваеми пароли и изследват „отпечатъците“, оставени в интернет. Предстои и специален час, в който ще се научат да свалят истински отпечатъци, следвайки законите на физиката и химията. Особено внимание е отделено на емоциите на децата и механизмите за справяне със заплахи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg