• Варна
  10°
  разкъсана облачност
  Влажност: 34%
  Вятър: 13m/s ENE
  Иновативно съчетание от кинетична живопис и скулптура представят в галерия “Графит”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  web-1-950x425

  Иновативно съчетание от кинетична живопис и скулптура ще представят Иван Бахчеванов и Никола Станчев. Двамата автори имат няколко съвместни изложби, но пред варненската публика техните произведения ще бъдат показани за първи път. Домакин е Галерия “Графит”, а откриването ще е на 19 юли от 18:30 часа.

  Иван Бахчеванов, основателно наричан „маестрото“, е роден през 1952 год. в Бургас. Завършил е декоративно-монументална живопис в Художествената академия и работи в областта на живописта и монументалното изкуство.

  Картините му могат да бъдат определени най-точно като кинетични, заради четирите различни сюжета и заглавия, разкриващи се при всяко завъртане на платното.

  Творбите, които излизат от неговите ръце ни пренасят в един доста различен и цветен свят, в който митологичното и модерното са преплетени.

  От 1986 год. Иван Бахчеванов е директор на градската Художествена галерия в Созопол.

  Скулпторът Никола Станчев е автор на входния знак на Бургас, на пластичната композиция пред театъра, на паметника на поета Христо Фотев. Свързваме името му с мемориалната плоча на певеца Георги Минчев в Созопол, с пластиките пред община Бургас и на гаровия площад.

  Роден в Добрич през 1943 год., Никола Станчев е завършил Художествената академия в София, със специалност монументална скулптура.

  От 1971 година живее и твори в Бургас.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg