Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за 18 г. младеж, държал с цел разпространение марихуана
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

марихуана

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура и 18-годишния Гриша П., който се призна за виновен за държане с цел разпространение на марихуана.

На 2 и 3 януари 2019 г. във Варна Гриша П. без надлежно разрешително дължал с цел разпространение 2,83 грама високорисково наркотично вещество – марихуана и различно процентно съдържание на тетрахидроканабинол на обща стойност 16,98 лева. Гриша П. е със средно образование и с чисто съдебно минало.

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, като в този случай наказателното производство се прекратява. Гриша П. прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 г.

Предвиденото в НК наред с „лишаване от свобода“ по-леко наказание глоба не се налага на лицето. Възпитателна работа с Гриша П. по време на изпитателния срок съдът възлага на Районното управление по местоживеене на младежа. Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *