• Варна
  1°
  ясно небе
  Влажност: 59%
  Вятър: 2m/s NNE
  Банда с поредица от брутални убийства в Лос Анджелис
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полиция САщ

  22-ма от членовете са с повдигнати обвинения

  Съд в САЩ предяви обвинения в рекет и убийства на 22-ма членове на бандата „MS-13” за поредица от брутални убийства в Лос Анджелис, съобщават „USA Today” и БГНЕС.

  Американският президент Доналд Тръмп, говорейки за проблема с престъпността сред нелегалните мигранти, постоянно се позовава на престъпленията на латиноамериканската престъпна група „MS-13” като една от основните заплахи за американското общество.

  Според разследването заподозрените, които са били задържани миналия уикенд, са сред най-жестоките убийци на групата, тероризираща града. Обвинението е построено върху седем престъпления, в които заподозрените са отвлекли жертвите си и са ги убили, използвайки бейзболни бухалки или хладно оръжие.

  В един от случаите нападателите са отвлекли член на конкурентна банда, само защото е изтрил графити с името на бандата „MS-13”. Жертвата е била посечена с мачете. Тялото е било разчленено, а сърцето изтръгнато от гърдите, след което останките са били захвърлени в каньон край града.

  Асистентът за връзка на ФБР в Лос Анджелис, Пол Делакорт, нарече престъплението “убийство със средновековна жестокост”. “Не сме срещали такова ниво на жестокост, свързано дори с „MS-13” в Южна Калифорния”, каза той пред журналисти.

  От 22-ма задържани 19 са нелегално в САЩ. Всички, освен двама, все още не са навършили 24 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *