• Varna
  10°
  ясно небе
  Влажност: 81%
  Вятър: 5m/s SSW
  Китайски туристи унищожават стъкления плаж във Владивосток
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  980x551_1563338889

  Заливът e осеян с парчета цветно полирано стъкло

  Действията на китайските туристи могат да доведат до изчезването на уникален плаж в Стъкления залива във Владивосток, предаде БГНЕС.

  Заливът е разположен в покрайнините на Владивосток и е известен с необичайния си плаж, осеян с парчета цветно полирано стъкло. В миналото този плаж е бил използван като сметище, където камионите са изхвърляли стъклени бутилки и отпадъци от местна фабрика за порцелан. Природата обаче е поправила човешките грешки, превръщайки ги в истинска наслада за окото.

  Години на ерозия са полирали стъклените отпадъци на плажа и днес те са прекрасна гледка, за която хората плащат малка такса за посещение.

  Местните хора разказват, че китайските туристи ходят на плажа на тълпи и пълнят цели чанти със стъкло. Туристите не се спирали нито от забранителната табела на плажа, нито от словесните забележки на водачите от персонала на китайското посолство.

  This is Russia's kaleidoscope beach where nature has corrected man's ugly pollution and turned it into a place of beauty.

  Жителите също така казват, че китайските гости пристигат с автобуси специално до залива само за да отмъкнат това, с което е известен плажът.

  „Всеки китаец си тръгва с пакет от уникалните стъкла. Въпреки че на входа е написано, че не можете да вземете нищо със себе си ”, каза местен жител.

  Според публикации в местните медии, ако това поведение на туристите продължава, учените смятат, че уникалния плаж в Стъкления залив ще изчезне след 20 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *