• Варна
  9°
  разсеяна облачност
  Влажност: 37%
  Вятър: 7m/s NE
  Варненското ларго пропадна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: moreto.net
  Снимка: moreto.net

  Пропаднала е част от настилката в централната пешеходна зона във Варна. Поне два метра от настилката с клинкер, която наредиха преди 3 години, е хлътнала в пешеходната част около “Хотел Черно” море посока Морската градина, предаде moreto.net.

  под ларгото, както и подземните трасета на комуникационните компании и електрическата мрежа.

  Обновяването на варненското ларго бе изпълнено по проект „Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна” по Оперативна програма „Регионално развитие”.

  За пропадането на настилката Николай Пашов, директор на фирмата изпълнител „Хидрострой”, разбра от медията. Ще бъде изпратен човек на място, който да провери сигнала, Общината също трябва да се сезира, коментира Пашов, ако има наличие на някакви дефекти те ще бъдат коригирани. Няма да е удачно да затворим централната част за ремонтни дейности, но как ще се действа ще стане ясно след оглед от специалисти, стана ясно от думите му.

  Втори ден камиони преминават по същото ларго. Извършва се почистване с водна струя от камиони с вода на почистващата фирма ЗМБГ в отсечката от Севастопол до входа на Морската градина. В края на миналата година пък след ВиК авария вода бе заляла пешеходната зона на бул. “Сливница”. Дали дефектът по настилката е вследствие на това, или на нещо друго – предстои да разберем.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg