• Варна
  6°
  разкъсана облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 4m/s N
  Борислав Гуцанов: Решението за отстраняването ми е противоуставно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  bsp-varna-gucanov-3-1

  Борислав Гуцанов не приема отстраняването си от поста на председател на градската организация на БСП във Варна. Според него това е саморазправа с хората, които „не са съгласни с всички виждания на ръководството на партията”.  В началото на седмицата след изнесено заседание на Изпълнителното бюро на НС в морската столица лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви смяната на Гуцанов и представи като негов временен заместник общинския съветник Христо Боев.

  „БСП е най-демократичната партия в България през последните 25 години и е единствената, която стриктно спазва всичките си уставни разпоредби. Това, което стана във Варна, премина всички възможни граници. Не може по такъв начин да се погазва уставът. Не може да се спуска решение от председателя на НС Корнелия Нинов до ИБ и пред медиите да се казва какво е решението. По устав ИБ няма правомощията да сменя председател на която и да е организация. Също така не може да налага наказание „сваляне на политическо доверие”, тъй като тази мярка вече я няма в устава”, коментира Гуцанов, цитиран от Дарик радио.

  Единствено на градска конференция може да бъде извършена смяна на председател на местна организация, добави още социалистът. Неговият мандат е към края си и през септември предстои и да се проведе конференция за избор на нов лидер.  „Нито съм се женил за този пост, нито с цената на всичко ще го държа. За мен най-важното е БСП да направи добър резултат на предстоящите местни избори”. Според Гуцанов отстраняването му може да създаде прецедент и да доведе до смени на всички негови колеги с различно мнение.

  Подкрепа за Борислав Гуцанов декларираха заместникът му в градската организация Димитър Чутурков, председателят на групата на общинските съветници Милена Георгиева и лидерът на младежката организация Николай Гочев.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg