Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Кадри запечатват отново спомени от кончето на входа на Морската
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Конче№7

Проектът КОНЧЕ №7 на Симеон Тодоров и Радио Варна е свързан колкото с възраждането на част от визуалната памет на града, толкова и на личните ни истории за това как пораснахме край морето. Идеята на фотографа – лекар е да възроди традицията на Хачик Минасян, който половин век „запечатва“ в черно-бял кадър децата или в центъра на града, или на входа на Морската градина, седнали в двуколката, теглена от КОНЧЕ №7.

В този ред на мисли, проектът можеше да носи и заглавието „От Минасян до Тодоров“, можеше да носи и името на всеки от нас, чиито родители някога – през 60-те, 70-те, 80-те години на ХХ в., са пожелали да го овековечат като жокей.

През лятото на 2018 г. Симеон Тодоров покани всеки, който има снимка с кончето като дете, да го фотографира отново. Днес почти 40-те фотоса с КОНЧЕ №7 в цвят и в черно-бяло, вече са проявени, отпечатани и са готови да бъдат показани.

Двуколката ще бъде пак в Морската градина. Организирана е и фотосесия с КОНЧЕ №7 за всички, които не са успели да се снимат през изминалото лято.

Доведете децата и внуците си, ще имате възможност да ги снимате и тях с КОНЧЕ №7 от 16.00 до 18.00 часа за дните 22, 23 и 24 юли до сградата на Радио Варна.  Проявата е част от специалната програма на медията „85 години Радио Варна“.

От 18 часа на 22 юли в Арт салона на Радио Варна ще бъде открита и фотоизложба “Конче №7”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *