• Varna
  10°
  ясно небе
  Влажност: 81%
  Вятър: 5m/s SSW
  15-годишен осъден за кражба от заведение за бързо хранене
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пари

  С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна осъди непълнолетен за извършена кражба от заведение за бързо хранене. 15-годишният подсъдим беше признат за виновен, че на 14 септември миналата година от касово чекмедже на заведение в широкия център на Варна отнел оборотни средства. Кражбата  е извършена през нощта, когато търговският обект е бил затворен.

  Непълнолетният се придвижвал сам по улицата и през прозорец на заведение за хранене  забелязал поставена върху барплота метална каса с ключ. Той веднага решил да се възползва и да извърши кражба на евентуално намиращи се в нея пари. Младежът на няколко пъти се пробвал да отвори прозореца, след което с парче от тротоарна плочка го счупил, протегнал се и измъкнал от касовото чекмедже измъкнал всички налични банкноти, както и част от монетите. По този начин отнел пари от оборота в размер на около 60 лева и напуснал местопрестъплението. Действията на непълнолетния били записани от охранителните камери и впоследствие той бил установен и разкрит.

  15-годишният младеж е неосъждан досега, но заради извършени от него множество противообществени прояви са му налагани различни възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, включително и настаняване във възпитателен интернат. За извършената кражба и след редуциране с 1/3 на определеното наказание, съдът наложи на непълнолетния наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *