• Варна
  12°
  разкъсана облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 11m/s ENE
  Над 500 свободни места за трето класиране след VII клас във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Търговска гимназия съдия Марияна Ширванян от Административен съд – Варна
  Снимката е илюстративна.

  515 са свободните места за третото класиране за прием след VII клас във варненските гимназии. По-голям брой незаети бройки има в професионалните учебни заведения, като например в Професионалната гимназия по химични и хранително вкусови технологии „Димитър Менделеев“ има 67 свободни места в четири паралелки.

  Две са свободните бройки в IV ЕГ „Фредерик Жолио – Кюри“, също 2 – в СУ „Елин Пелин“, 3 – в Търговската гимназия, 7 – в Руското училище. Още 15 осмокласници могат да бъдат приети в Хуманитарната гимназия. 22 са незаетите места в СУ „Неофит Бозвели“. Пълен списък на свободните места може да бъде видян тук.

  Учениците, които не са приети на първо и второ класиране или не са участвали досега, могат да подадат заявление за трето класиране електронно.

  Тези, които са се записали на първо или второ класиране в училищата, в които са приети, но имат желание да участват за свободните места на трето класиране, трябва да изтеглят оригиналните си документи от училището, където са записани.

  С тях могат да подадат заявление за участие в трето класиране, но само в училищата-гнезда. Не могат самостоятелно да подадат заявление за участие в трето класиране електронно. Важно е да се знае, че при изтегляне на документите, учениците не запазват местата си, на които са били приети.

  В заявлението за участие в трети етап на класиране се подреждат само паралелките, в които има свободни места.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg