• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 6m/s NNE
  Продължават летните ремонти на 23 училища и 12 детски градини
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: live.varna.bg
  Снимка: live.varna.bg

  В ход са ремонтни дейности в сградите на 23 училища и 12 детски градини на територията на целия град, възложени от директорите, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Извършват се частични хидроизолации на покриви, подмяна на дограми, монтаж на стенни вентилационни решетки, ремонт на санитарни помещения, боядисване на  коридори и стаи, преустройство на помещения за нови групи и отстраняване на текущи проблеми по ел. инсталации.

  Общинските детски градини на територията на община Варна продължават да работят през целия летен сезон. Две детски градини ДГ №16 „Слънчева дъга“ и ДГ “Ал. Пушкин” ще преустановят дейността си за период от една седмица и съответно две седмици поради частични ремонти.

  Продължава изпълнението на дейностите по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Размерът на финансирането  е 16 171 529 лв. Приключили са ремонтните дейности в VII  СУ „Найден Геров“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Стефан Караджа“  и в 3 детски градини- ДГ  1 „Светулка“ , ДГ 12 „Ян Бибиян“, ДГ 41 „Първи юни“. Обектите са въведени в експлоатация.  Предстои завършването на ремонтните дейности на СУ „Димчо Дебелянов“, I ОУ „Св. Княз Борис I“, ОУ „К. Арабаджиев“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *