Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Международна регата “Cor Caroli” стартира на Морска гара на деня на Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

regata-cor-caroli

Ветроходни състезания, вълнуваща програма и популяризиране на красивия воден спорт

Началото на 19-ото издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli” е на 15 август на Морска гара Варна. През 2019 г. на тази дата се отбелязва не само празникът на града Свето Успение Богородично, но се дава и стартът на престижното състезание с яхти, организирано от фондация “Cor Caroli”. Генерален спонсор на надпреварата е финансовата компания iCard.

Успешното партньорство между iCard и фондация “Cor Caroli” е стъпило здраво върху споделени ценности, а именно: любовта към морето и подкрепата за спорта. iCard винаги се е стремяла да се асоциира с инициативи и дейности, в основата на които стоят силна страст, прецизност, съвършенство и екипност. Това по естествен начин доближава компанията до света на яхтите и намира израз в подкрепата на престижната международна регата “Cor Caroli”.

В програмата на 19-то издание на “Cor Caroli iCard” са включени разнообразни събития, както за участниците от цял свят, така и за малките и големите зрители. През първия ден жителите и гостите на Европейската столица на спорта Варна имат възможност да наблюдават зрелищните гонки на яхти във Варненския залив, а вечерта ще бъде награждаването на победителите и официалната церемония по откриването на регатата.

Състезанията в открито море стартират на 16 август по маршрут Варна – Балчик – Св. Влас – Бургас. Победител ще стане екипажът на яхтата, която първа измине разстоянието от 80 морски мили и акостира в Бургас на 18 август. Церемонията по награждаването в надпревара край бреговете на българското Черноморие ще се проведе на Морска гара Бургас.

Мисията на меценатството в “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието ще бъде ключово за популяризирането на красивия ветроходен спорт през 2019 –а година. Регатата утвърждава и един нов, непрактикуван досега модел на екипна работа, на висок състезателен дух и мотивиран стремеж към високи постижения. Това всъщност стои и в основата на все по- засилващия се интерес към проявата и нейното високо международно признание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *