• Варна
  7°
  разкъсана облачност
  Влажност: 75%
  Вятър: 3m/s E
  Общината: Ремонтира се канал в село Константиново, предстои и обновяване на улици
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Източник: live.varna.bg
  Източник: live.varna.bg

  Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул. „Васил Левски” в село Константиново започна в началото на август. Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв.,  и от общинския бюджет – 69 904 лв. Това заявиха от пресслужбата на Община Варна относно твърдения на създаден Инициативен комитет, че местната власт бездейства по отношение проблемите на селото. Жителите му планират пореден протест на 14 август тази година, като възнамеряват да блокират пътя Варна – Бургас.

  От пресцентъра на общинската администрация припомнят, че веднага след наводнението през 2016 г. Общината е кандидатствала пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото. Това искане е подновявано през 2017 и 2018 г. Междувременно с общински сили и средства е извършена частична рехабилитация на улици в селото – ул. „Раковски”, „Пирин”, „Христо Ботев” и „Велико Търново”. Всяка година е възлагано и почистването на дерето, отбелязват от Общината.

  Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента, заявяват от администрацията. Готови са и два нови проекта – за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *