Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Продължава търсенето на момичето, изчезнало в морето във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Заснемане на цял екран 14.8.2019 г. 91511

Спасители продължават да търсят на тялото на 14-годишното момиче, изчезнало в бурното море във Варна, съобщава NOVA.

Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. След влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друг нуждаещ се. Според свидетели, те са закъснели с реакциите си.

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. От сряда сутринта са мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето.

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера, по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен.

Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента.

Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител”, заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на „Здравей, България”.

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима. В сряда отново има опасност от „мъртви течения” по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *