• Varna
  12°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSE
  Условна присъда за варненец, държал и разпространявал хероин
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжната прокуратура и 20-годишния Пламен Христов, който се призна за виновен за държане и разпространение на високорисково наркотично вещество – хероин.

  На 31 май 2018 г. във Варна, с Пламен Христов се свързала наркозависима полска гражданка, която всяко лято от около 4 години прекарвала в морския град. Тя поискала да закупи наркотично вещество – хероин за сумата от 80 лв., т. е. 8 пакетчета. Двамата се уговорили сделката да се извърши до читалището в кв. „Аспарухово”. Същия ден полицейски служители при Четвърто РУ – Варна получили информация, че Христов /известен още като „Метин”/, ще продаде високо рисково наркотично вещество. При проверка на автомобила, с който той пътувал бил открит плик с хероин.

  Пламен Христов е български гражданин, неженен, неосъждан. Варненски окръжен съд намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство срещу мъжа от Варна прекратено. Христов прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца с изпитателен срок от 3 години. За срок от 3 г. съдът наложи и пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

  Христов следва да заплати направените разноски по делото в размер на 133.36 лв. по сметка на ОД на МВР-Варна в полза на Държавата. Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *