• Варна
  13°
  ниска облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 5m/s WSW
  Три медии и три летища в страната станаха обект на бомбени заплахи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Николай Христов, БНР
  Снимка: Николай Христов, БНР

  Три медии и три летища в страната станаха обект на бомбени заплахи днес. До момента проверките на полицията не са установили взривно устройство на нито едно от местата, преа БНР.

  Първият сигнал днес е получен на летище София преди обед. Там по електронен път е изпратено писмо, в което се твърди, че има поставено взривно устройство. Без да бъдат евакуирани пътниците, летището е било проверено от службите за сигурност, бомба не е била открита.

  Почти по същото време подобен сигнал е подаден и за летище Пловдив. И там проверката не е открила взрив.

  Фалшив сигнал за поставено взривно устройство е бил подаден и към летище Варна. Съобщението до служебни електронни адреси е било изпратено малко преди обед. Извършена е проверка на полицията, която не е открила взривно устройство. Не се е стигнало до отлагане на полети.
  Около обед на редакционната поща на БНТ е подаден сигнал за поставено взривно устройство. Заради това служителите на телевизията бяха изведени от сградата, а до момента проверката и там не е открила взривно устройство.

  Около 14 часа на интернет страницата си вестник “24 часа” също информира, че в редакцията е получена заплаха за поставено взривно устройство. От МВР работят по установяването на човека, изпратил съобщенията.

  Обект на бомбени заплахи е станал и сайтът “новини.бг”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg