• Варна
  13°
  ниска облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 5m/s WSW
  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма-20190823_221518

  Държавата ще субсидира чартърни полети за стимулиране на туризма у нас. Това заяви в КК „Албена” премиерът Бойко Борисов, който откри новата мултифункционална зала “Перуника” в КК „Албена”.

  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма-20190823_221847„Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и местните власти план как държавата може да подпомогне туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има възможности за печалба. Няма смисъл данъкоплатците да дават и пак да сме на загуба”, допълни той. „Имам ангажимент към Варна и курорта „Албена” – изграждането на автомагистрала „Хемус”, който трябва да изпълним на всяка цена. До 2021 г. вече ще се строи по цялото трасе, а част от отсечките ще са готови. Това го обещавам, защото в момента го правим”, допълни Бойко Борисов.

  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма-20190823_180604Заедно с него бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов и финансовият министър Владислав Горанов. Сред официалните гости на тържеството бе и кметът на Варна Иван Портних.

  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма-20190823_181456„Приветствам решението на правителството да стимулира чартърни полети към морските ни курорти, защото това е сериозна подкрепа за българския туризъм, за малкия и среден бизнес във Варна и региона, за откриването на нови работни места. Това е и дългогодишно желание на браншовите организации от нашите курорти. Знам, че Министерството на туризма има разработен механизъм от международна консултантска компания как да бъде реализиран този процес, вярвам, че подкрепата на чартърните програми ще бъде и подкрепа за амбицията ни за превръщането на Варна в дестинация за четири сезона”, коментира по-късно кметът Иван Портних пред журналисти.

  Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма-20190823_181456Домакини на събитието бяха Радосвет Радев, председател на Съвета на директорите на „Албена” АД, Красимир Станев, изпълнителен директор на дружеството. Тази година курортът навършва 50 г. и е носител на титлата „Европейски курорт на спорта”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg