Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Първо престъпление, извършено от Космоса?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Twitter
Снимка: Twitter

Американската астронавтка Ан Макклейн е обвинена в несанкциониран достъп до банковата карта на съпругата си Саммър Уордън от борда на МКС. Двете американки са в бракоразводен процес.

Информацията е на телевизия KPRC, цитирана от световните медии. Уордън е подала жалба в Американската федерална търговска комисия. Тя е признала, че няма липси по сметката си. От НАСА заявиха, че не разполагат с информация за ситуацията и отказаха да коментират личния живот на своите сътрудници, предаде news.bg.

В свое изявление адвокат Макклейн Расти Хардин съобщи пред New York Times, че нейната клиентка само е проверявала банковото състояние на досегашната си партньорка и искала да се увери, че финансите на семейството са в порядък. По думите й, астронавтката отрича обвинението.

Адвокатът също отбеляза, че Уордън не е предупреждавала Макклейн за забрана на достъпа до банковата й сметка. Макклейн и Уордън се оженили през 2014 г., а четири години след това започнали бракоразводен процес. Макклейн е била на МКС седем месеца. Тя се върна на Земята през юни 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *