• Варна
  13°
  ниска облачност
  Влажност: 67%
  Вятър: 5m/s WSW
  Отделението по детска хирургия на МБАЛ „Света Анна – Варна“, получи нови дарения от Сдруженито „Аз Вярвам и Помагам”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  9BD3DB77-F552-4D3A-AD09-8318B1354D3A

  Следващото голямо благотворително събиране на капачки в помощ на децата ще бъде на 28 септември

  Отделението по детска хирургия на МБАЛ „Света Анна – Варна“ АД, получи нови дарения от Варненското Сдружение „Аз Вярвам и Помагам”, което от години организира благотворителни събирания на пластмасови капачки за рециклиране.

  Лично Д-р Антон Станев – зам. директор МБАЛ „Св. Анна – Варна” и Д-р Румен Христов – началник отделение детска хирургия МБАЛ „Св. Анна – Варна” приеха с голяма радост и вълнения 3 броя помпи за инфузионна терапия от най-висок клас и пациентен монитор.

  73D3F78C-BF86-47BD-A739-D1932A662EADИнфузионните помпи, които бяха доставени са 2 бр. Перфузори Compact Plus и 1 бр. инфузомат Compact Plus от последно поколение на водещия германски производител Б.Браун Мелзунген АГ. Тази специфична медицинска апаратура обезпечава процеса на инфузионна терапия и дава възможност за коректно дозиране на обема и скоростта на вливане при различни медикаменти в големи и малки обеми. Същевременно с това гарантира прецизността на скоростта при вливане и дозиране на медикаменти, увеличава нивото на сигурност и обезпечава профила на безопасност при терапията на интензивните пациенти от отделението през цялото денонощие.

  Пациентен монитор предназначен за операционни зали, реанимации и интензивни отделения подходящ както за новородени, така и за възрастни пациенти. Снабден е със софтуер осигуряващ статистически анализ и с вградени специализирани мониторни режими за новородени деца и възрастни пациенти с изчесления на ЕКГ, Импендансно дишане, пулсова оксиметрия с анти-интерферентен алгоритъм, неинвазивно кръвно налягане и други;

  6A0A6A6C-85FA-43A6-B194-1CEF4F40DEDBДо този момент общото количество пластмасови капачки, които са събрани и предадени за рециклиране са над 91 000 кг и дарени 11 медицински апарата. Следващото голямо благотворително събиране на капачки в помощ на децата ще бъде само след месец на 28.09.2019г. (Събота) от 09:00ч до 16:00ч на площада пред Катедрален храм “Св. Успение богородично”, град Варна под надслов “Празник на рециклирането “Аз Вярвам и Помагам 3”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg