• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 69%
  Вятър: 6m/s NNE
  Посланиците на Индонезия и Полша – специални гости на Street food & Art Festival
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  street food art fest

  Остават броени дни до второто варненско издание на Street food & Art Festival, който ще се проведе от 28 август до 1 септември 2019 пред Аквариума в Морската градина на Варна. В програмата на фестивала ще откриете кулинарни демонстрации на кухни от близо и далеч, а специални гости на фестивала ще бъдат посланиците на Индонезия – Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид и на Полша – Н. Пр. Мачей Шимански.

  Още в първия фестивален ден ще можем да се докоснем до полската култура със специална кулинарна демонстрация на Йордан Кръстев (Полски клуб, Варна) при това – под съпровода на световноизвестният оперен певец Калуди Калудов и съпругата му Анна Дитри – Калудов. Специален гост на фестивала ни в този ден ще бъде и посланика на Полша в България – Н.Пр. Мачей Шимански.

  На 29 август 2019 на кулинарната ни сцена ще се вихрят шеф Станислав Кубарев от Русия и Хюг Бутен от Канада, Сюлейман Уста от Турция и специалните ни гости от Индонезия – шеф Три Прасетьоно – индонезийски готвач в резиденцията на посланика в София. Специалният ни гост в този ден ще бъде и самия посланик на Индонезия в България – Н.Пр. г-жа Сри Астари Расджид.

  30 август 2019 сме посветили на ориенталската кухня, за която ще ни разкаже Махмуд Албироми – участник в MasterChef, а на 1 септември 2019 кулинарни демонстрации ще ни покажат автентичните вкусове на анголската и корейската кухня.

  Във всички фестивални дни ще можем да видим демонстрациите на професионални готвачи – Андре Токев, Васил Янакиев, Калоян Колев, известни блогъри и артисти, а всяка вечер ще завършва с концерти и лятно кино на открито. Белослава, Дичо, Стефан Вълдобрев, Милица Гладнишка, Лили Гелева и Мартин Костадинов и група ASALTO ще озвучат фестивала ни, а някои от музикантите дори ще готвят на живо! Август Попов също ще докаже, че освен артист е и изкусен кулинар!

  Приготвили сме атрактивна програма и за децата, както и много кулинарни работилници, в които може да се включите, ако искате да обогатите уменията си в изкуството на готвенето.

  Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят своите уникални предложения, за да се убедите, че Street food културата е много повече от вкусна храна.

  Street food & art fest (4)

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *