• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 83%
  Вятър: 9m/s N
  Борисов строи по ниви, чакъл и след това – на асфалт
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: МС
  Снимка: МС

  Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности в участъка Сливница-Драгоман по изграждането на АМ “Европа”. “Първо минаваме по нивите, после на чакъл и след това – на асфалт. Инвестирали сме и сме го дали на хората”, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той отбеляза, че строителните екипи са свършили много работа и успешно са се справили с всички изкопи.

  Проектът стартира в средата на месец май тази година, ще бъде завършен до 2021 г. и се изпълнява със средства от републиканския бюджет по програма “Ново строителство” на Агенция “Пътна инфраструктура”. С премиера по време на огледа бяха министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

  Стартът на инспекцията започна от първия надлез, който ще свързва магистралата със Сливница. “Само за три месеца, когато стартирахме проекта, има изграждане на 100% на някои дейности”, подчерта Нанков.

  Инспекцията показа, че напълно готова е стабилизацията на земната основа, на 70% е приключено развалянето на старите канавки, над 40% от изкопните дейности са изпълнени. Нанков поясни, че се работи по 4 големи съоръжения – подлези, надлези и два пътни възела, а теменужките, които бяха в района на Алдомировското блато, са преместени.

  “Това е по-лекият участък от АМ “Европа”, след 25 дни започваме по-тежкия”, допълни зам.-министър Нанков.  Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза, че без инфраструктурата, никой инвеститор няма да дойде. Той изтъкна, че заради политиката на българското правителство инвестициите ни се увеличават и безработицата е на рекордно ниски нива.

  След това по време на откриването на новите производствени мощности в производствения център на Кока-Кола в Костинброд, Борисов се пошегува, че асфалт не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати.

  По време на посещението на Борисов стана ясно, че правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лева, а инвестицията до момента е за над 34 милиона лева.

  “Аз пия кола само за награда. Едно време пиех много като състезател, а сега като съм направил нещо хубаво, слагам си лед и една кола изпивам”, подчерта Борисов след откриването на разширението на завода, цитиран  от news.bg.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *