• Варна
  2°
  разкъсана облачност
  Влажност: 74%
  Вятър: 9m/s N
  25 години затвор за рецидивист, убил свой съселянин в Езерово
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  затвор

  Варненският окръжен съд призна за виновен 39-годишния Стоян Д., за това, че на 1 март 2019 г. в село Езерово в условията на опасен рецидив, убил мъж на 54 години, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

  Пред петчленния състав Стоян Д. призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Делото приключи в един ден, след съдът одобри искането на защитата на подсъдимия то да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие.

  Убийството е извършено до закусвалня в центъра на село Езерово.  54-годишната жертва и подсъдимият се познавали. От години помежду им имало конфликт, който станал повод за ново спречкване, прераснало в сбиване. Вследствие на множеството удари с юмруци и ритници, нанесени от Стоян Д. в главата и тялото на неговия съселянин, мъжът починал.

  Обвинителният акт беше внесен във Варненски окръжен съд на 10 юли 2019 г. Подсъдимият е със средно образование, неженен, безработен, осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително за блудство и изнасилване, като през 2013 г. е бил условно предсрочно освободен.

  Съдебният състав наложи на Стоян Д. наказание „доживотен затвор“, което замени с „лишаване от свобода“ за срок от 25 години, заради съкратената процедура. Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг затворнически режим, като ще бъде зачетено времето, през което той е бил задържан в ареста, считано от 4 март 2019 г. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *