• Варна
  4°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s NW
  30-годишен мъж остава в ареста по обвинение за грабеж, представляващ опасен рецидив
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 30-годишния Васил М., обвиняем по досъдебно производство на I РУ за извършен грабеж, представляващ опасен рецидив.

  Според обвинението, на 01.09.2019 г., около 08,30 ч., в подлез на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Д-р Пискюлиев“ Васил М. чрез използване на физическа сила отнел мобилен телефон и 8 лв. и 50ст. от 50-годишен мъж.

  Той е осъждан 17 пъти за престъпления от общ характер – предимно кражби и грабежи, с множеството полицейски регистрации.
  Престъплението, за което е привлечен като обвиняем 30-годишния мъж е тежко по смисъла на закона, като за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години.

  Състав на Варненския окръжен съд, след като разгледа всички събрани до момента доказателства, прецени че съществува обосновано подозрение Васил М., да е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдът счете, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид начина му на живот, тъй като независимо че същият има постоянно местоживеене, се занимава със скитничество и пребивава на различни места във Варна. Опасността от извършване на престъпление се подкрепя както от свидетелството за съдимост на лицето, така и от изготвената справка от МВР. От нея е видно, че след освобождаването от затвора по последната присъда Васил М. е продължил да има криминални прояви – регистриран е бил пет пъти от март 2017 г. до настоящия момент.

  За съда всички изброени обстоятелства наложиха извода, че към настоящия момент най- правилната и законосъобразна мярка за неотклонение, която може да се определи спрямо Васил М. е най-тежката, а именно „задържане под стража.

  Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg