• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 68%
  Вятър: 2m/s N
  Наградиха най-гласовитите фолклорни изпълнители в ММК „ART STARS-Звезди на изкуството”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  3

  Завърши надпреварата в категория “Фолклор” в рамките на Петия Международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството”.

  „Гала концертът и награждаването на лауреатите премина в препълнена зала, с много овации и много емоции. Журито беше много затруднено в своите решения, защото участваха много талантливи певци. Затова и наградите бяха много: Гран при получиха Дара Ибришимова от Бургас, Ралица Генчева от Варна и Теодора Славова от Варна. 63 участника си разделиха първи, втори и трети награди. Специалните награди бяха също много – професионален микрофон, изработване на видеоклип, картини, покани за конкурси в Италия, Гърция, Турция и други. Продължаваме нататък!”, сподели музикалният педагог и създател на конкурса Мила Маврова.

  Журито в категория “Фолклор” бе с председател Саша Стоева – старши експерт РЕКИЦ „Читалища” – Варна, и членове: Елица Тодорова – вокален изпълнител и перкусионист, Павлинка Тодорова – вокален педагог, Радослав Иванов –хореограф, главен художествен ръководител на „Ансамбъла на МВР – Варна” и председател на Областно дружество на хореографите във Варна.

  Конкурсът продължава в останалите две категории. Припомняме, че в категория “Поп пеене” публиката ще може да се наслади на изпълненията на най-талантливите участници на 7-ми септември в Младежки дом Варна от 20 ч.

  Гала концертът в категория “Класическо пеене” е на 8-ми септември от 20 часа в Концертното студио на Радио Варна.

  Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от
  Фондация „Звезди на изкуството” и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд „Култура” , Община Аксаково,” Обществен дарителски фонд за Варна”, Солвей Соди –Девня , „Магазини 300″. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми като Асоциация „Булгарика”, Музикална къща „Factor”, Shiho -import-export, рекламна агенция Protema и др. Те предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *