Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Японски учени откриха останки от нов вид динозавър на 72 милиона години
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

980x551_1555585691

Японски учени са идентифицирали нов вид динозавър от почти пълен скелет, който е бил най-големият открит някога в страната, с дължина осем метра, съобщава БГНЕС.

След като анализира стотици кости, датиращи от преди 72 милиона години, екипът от университета в Хокайдо заключи, че скелетът някога е принадлежал на нов вид тревопасен динозавър, който бродел по Земята.

Частично опашката е открита за първи път в Северна Япония през 2013 г. и по-късните разкопки разкриха целия скелет.Екипът нарече динозавъра „Kamuysaurus japonicus“, което означава „японски бог на дракон“, според изявление на университета.

Те смятат, че динозавърът е бил на възраст около девет години и е тежал или четири тона, или 5,3 тона – в зависимост от това дали ходи на два крака или четири.

Откритието е публикувано в британското списание „Scientific Reports“.”Фактът, че в Япония е открит нов динозавър, означава, че някога е имало независим свят на динозаврите в Япония или в Източна Азия и независим процес на еволюция”, заяви ръководителят на екипа Йошицугу Кобаяши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *