• Varna
  17°
  разсеяна облачност
  Влажност: 72%
  Вятър: 5m/s ESE
  Разясняват на културни институции във Варна как да кандидатстват за европари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимка: Pixabay

  Възможностите за кандидатстване за финансиране по програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство ще бъдат разяснени на информационна среща във Варна. Тя ще се проведе на 11 септември /сряда/ 2019 г., от 13:30 часа, в Юнашкия салон в града. В събитието ще се включи зам.-министърът на културата Амелия Гешева.

  Бенефициенти по тази програма могат да бъдат музеи, галерии, библиотеки, читалища, общини и неправителствени организации в обществена полза, чиято основна дейност се осъществява в културния или творческия сектор. Ще бъдат подкрепяни проекти в областта на изкуствата (филм, театър, танц, музика, литература, визуални изкуства, творчески индустрии), културата и занаятите, представянето на ново културно съдържание чрез организиране на фестивали, представления, пътуващи постановки, изложби и др.

  Срещата е организирана от Министерството на културата – в качеството му на програмен оператор, и Областния информационен център-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *