• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 2m/s N
  Изградиха 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и неравности край училища и детски градини във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  69868523_447027766021147_5875808821942681600_n

  Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението

  Изградени са 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени напречни неравности във Варна, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

  По-голямата част от съоръженията са пред училища, детски ясли и градини и са били предвидени в бюджета за тази година. Те са разположени на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Крилатко“; на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Звънче“; пред централния вход на СОУ „П. К. Яворов“, район Владислав Варненчик; на кръстовището на ул. „Дрин“ с ул. „Генерал Радко Димитриев“, която се използва от учениците в ОУ „Петко Р. Славейков“ и III ПМГ „Акад. Методий Попов“; пред пешеходната пътека на ул. „Братя Миладинови“, на кръстовището с ул. „Оборище”, използвана от учениците в ОУ „Васил Априлов“; пред пешеходната пътека на ул. „Васил Друмев“, на кръстовището с ул. „Найден Геров“, използвана за пресичане от учениците от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“; в участъка на автобусна спирка “Черноморец”, в двете посоки по линия на автобус 31А по бул.” Св. Св. Константин и Елена” и ул.”42-ра”; в кв. Галата на ул. „Галатея“; на ул. “Петко Стайнов” пред СУПЦ “Д-р Железкова”; в с. Тополи на ул. “Акация”, преди първа пресечка; на кръстовището на бул. „Приморски“ с ул. „Македония“.

  Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *