• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 86%
  Вятър: 2m/s ESE
  Варненският район “Младост” организира състезание “Есенно почистване”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  да почистим България

  И тази година варненският район „Младост“ подкрепя кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Кметът на района Христо Христов е подготвил специални и поощрителни награди за най-активните в почистването. Екоакцията ще бъде на 14 септември. За първа година тя ще има и състезателен характер. Право на участие имат всички жители и гости на „Младост“, които желаят районът да бъде по-уютен, като заедно се погрижим за чистотата на градинките, парковете, междублоковите пространства и всички места за отдих и спорт.

  Състезанието ще се проведе в няколко категории: нашето образцово междублоково пространство; най-многоброен екип от участници в почистването; деца за пример; най-малък участник в есенното почистване.

  Ако вие, вашите съседи и приятели имате желание, може да се включите според възможностите си в инициативата. Ръкавици и чували можете да получите от 10 септември до 13 септември в сградата на район “Младост”, стая 15, от 9.00 часа до 16.30 часа. Регистрацията за участие в състезанието можете да направите на email: rnmladost@varna.bg или на тел.: 052 820 784. Крайният срок е до 13 септември 2019 г., включително.

  Категория „Нашето образцово междублоково пространство“

  Участие могат да заявят всички етажни собствености чрез техен представител. Необходимо е да посочите местоположение на обекта, телефон за връзка с организатора. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като поне една от тях трябва да е направена преди започване на облагородяването и почистването, а останалите след мероприятието.

  Категория „Най-многоброен екип от участници в почистването“

  В тази категория участие могат да заявят всички екипи, които са избрали да почистят обществени терени, паркове, детски и спортни площадки и т.н. Необходимо е да посочите местоположение на обекта, телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екипа.

  Категория „Деца за пример“

  В тази категория участие могат да заявят екипи на училища и детски градини в район „Младост“. Необходимо е да посочите местоположение на терена, който сте избрали да почистите или облагородите, както и телефон за връзка с представител на екипа. Задължително е да изпратите снимки на email: rnmladost@varna.bg, като една от тях трябва да е направена преди започване на почистването, като да е видно и колко са участниците в екоакцията.

  Категория „Най-малък участник в есенното почистване“

  За тази надпревара очакваме да ни изпратите на email: rnmladost@varna.bg снимки на най-малките екоактивисти, които с радост помагат на по-големите в почистването. Посочете името на детето, възраст, местоположение на терена, както и телефон за връзка с родител или близък.

  Комисия ще разглежда предложенията във всяка категория поотделно и ще прави проверки на място.

  За оценка в категория „Нашето образцово междублоково пространство“ под внимание ще се вземат критерии като: големина на поддържаното пространство, зацветяване, събрани отпадъци, оформление на градинки. Ще бъдат присъдени и съответните награди – пейки, цветарници, посадъчен материал и др.

  В категория „Деца за пример“ всички участващи екипи от училища и детски градини ще получат поощрителни награди – спортни принадлежности, които ще бъдат връчени на съответното детско или учебно заведение.

  В категория „Най-многоброен екип от участници в почистването“ наградата ще е билети за постановка – опера или театър.

  За най-малкия участник в есенното почистване и за неговото семейство сме подготвили VIP покана за безплатно цирково представление. Победителите в съответните категории ще бъдат обявени на 16 септември.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *