Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
2877 първолаци във Варна, все повече – във вилните зони
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg/ архив
Снимка: © Varnautre.bg/ архив

Варненските училища са готови за новата учебна година. В 23 от тях и в 12 детски градини ремонтите са приключили. В други няколко сгради – ще приключат до понеделник. Това съобщи на работна среща с директори на варненски училища Лилия Христова – директор на дирекция “Образование” в общината, цитирана от Радио Варна.

2877 са първокласниците в 35-те общински училища.Стана ясно, че общината е получила резултатите от поръчано от нея проучване на Икономическия университет за тенденциите в развитието на града по отношение на броя на децата в училищна и предучилищна  възраст и натиска върху училищните бази в бъдеще. Христова уточни, че все повече млади семейства се заселват в района на вилните зони към курорта “Златни пясъци”, което ще наложи общината да инвестира в нови учебни сгради там.

Стана ясно, че през юни следващата година общината ще организира първия международен образователен форум Варна’2020 с  участието на представители на побратимени градове по  линия на програмата “Еразъм+” на тема “Образование, иновации, бизнес”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *