• Варна
  5°
  разкъсана облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s ESE
  Бойко Борисов отсече: Асфалтът носи инвестиции и работа
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Премиерът Бойко Борисов и кметът Иван Портних провериха инфраструктурни обекти във Варна-IMG-20180901-WA0003

  Край Божурище ще бъде изграден околовръстен път. Той ще започне от булевард “Царица Йоанна”, ще премине през индустриалната зона в Божурище и ще се свърже с магистралата за Сърбия, съобщи премиерът Бойко Борисов, който откри на място дистрибуционен център на датска компания.

  Борисов посочи, че инвестицията ще е около 50 млн. лева. Околовръстният път ще облекчи трафика в района и ще осигури и на живеещите и работещите в Божурище нормални условия. “Обещавам да ускорим всички процедури. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път трябва да не отпъждаме инвеститорите”, добави премиерът, цитиран от БТА.

  Той отбеляза, че в момента се отчита бум на инвестициите в България. Доказателство за това е огромният интерес към индустриалната зона в Божурище. По думите му има няколко огромни инвеститори, които искат да встъпят в България, но той не можел да им позволи, защото трафикът ще блокира работата и живота в района и преди това трябва да се изгради нужната инфраструктура.

  “Асфалтът със сигурност създава милиарди инвестиции и хиляди работни места”, изтъкна премиерът. Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че датската компания е инвестирала 100 млн. евро за откриването на дистрибуционния център в България. Реализацията на този проект е доказателство, че страната ни предлага привлекателна бизнес среда и дава стимули на чуждестранните инвеститори.

  По време на строителството на този център са работили около 500 строители. Караниколов добави, че в него ще бъдат назначени около 300 служители и ще се обслужват над 200 магазина на фирмата в България, Гърция, Сърбия, Румъния и Босна и Херцеговина. Министърът обяви, че общо договорените инвестиции до момента в Индустриална зона – Божурище са за 530 млн. лева. Освен това са осигурени 1600 работни места.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *