• Варна
  3°
  разкъсана облачност
  Влажност: 86%
  Вятър: 2m/s ESE
  Откриха официално крематориума във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: varnacrematorium.bg
  Снимка: varnacrematorium.bg

  Във Варна вече функционира крематориум. Изграден е за около година и половина, а вчера бе официално открит. Намира се в съседство на гробищния парк в село Тополи, като общата площ на терена е около 8,5 декара. Сградата се простира върху 1200 кв. метра, а останалата част от площта е оформена в красив колумбариен парк, в който част от урновите стени са оформени като могили.

  Сградата се състои от административна част, модерна зала за провеждане на траурни церемонии с мултимедия, зала за раздаване, в която са създадени всички необходими удобства, голямо хладилно помещение и просторно работно хале на две нива, където е монтирана техниката за извършване на самите кремации. Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология на най-големия сертифициран производител на крематориуми в Европа – IFZW.

  Технологията, по която се работи, гарантира на 100%, че в урната попада единствено праха от костите на починалото лице. Кремацията е сертифицирана и отговаря на изискванията на европейските норми за отделяне на вредни емисии.

  Кремацията струва 400 лева, а при нужда от експресна такава цената е 735 лева, става ясно от обявените на сайта на „Варна крематориум“ цени. Урновата ниша е 90 лева, а фамилната урнова ниша – 110 лева. 100 лева би коствало ползването на ритуална зала, а на зала за раздаване – 50 лева. Крематориумът работи с всички траурни агенции, както и с общинските обредни фирми и предприятия.

  Тъй като мярката за едно цивилизовано общество проличава по отношението към мъртвите, ние се гордеем с реализирания от нас проект, с който се надяваме да дадем и нашия скромен принос за развитието на Европейско гражданско общество. С изграждането на „Варна Крематориум“ ние поехме социална отговорност към гражданите, знаейки, че тази дейност изисква от нас високо чувство на отговорност и професионализъм, заявяват от „Крематориум инвест“ ООД.

  Повече за историята на кремацията можете да прочетет тук.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *