Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Портних: Автоматизираната билетна система ще заработи до края на следващата седмица
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

транспорт-автобус-билети

Бул. „Левски” ще се сдобие с Акт 16 и асансьорите към пасарелките ще могат да бъдат ползвани от хората в неравностойно положение и майки с детски колички, каза в ефира на Радио Варна кметът Иван Портних.

„Не зависи от нас, знаете, че обектът е от висока категория и приемателната комисия е от ДНСК. Очакваме такава и се надявам следващите десет дни да сме финализирали този процес”, обеща Портних.

До края на следващата седмица във всички автобуси във Варна ще заработи напълно автоматизираната билетна система, съобщи още кметът на града. Той призна, че тя не е функционирала, но обясни, че това е било така заради приетата промяна в наредба 17, касаеща свързаността с Националната агенция по приходите.

“Билетната система всъщност функционира и към днешна дата. Проблемът беше, че когато направихме необходимите договори за поддръжка, влезе промяна в наредба 17. До преди тази промяна, всяко едно устройство беше свързано самостоятелно с НАП, а след нея трябва да има сървър, който да обобщава данните от всяко едно устройство и от сървъра, да праща информацията към приходната агенция. Направихме обществена поръчка за изграждането на тази система, тя приключи. Днес сутринта ме информираха, че 148 автобуса вече са оборудвани, с други думи до няколко дни ще обхване всички транспортни средства в общинския превозвач. Надяваме се до края на другата седмица да сме затворили тази тема”, обобщи Портних.

2 коментара

  1. ju

    Гледаме открили завод там и там, — ми вЪв Варна колко ЗаВоДи открихте ГосподиН портНИХТ . ИНвестиции в заводи – Нихт.

  2. Зевзек

    За какво са ти заводи във Варна бе, гражданино? Варна да не е промишлен град с отровен въздух?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *