Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стягат общежитията на Икономическия университет с близо 1,5 млн. лв.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: ИУ-Варна
Снимка: ИУ-Варна

Студентските общежития на Икономическия университет във Варна – блок 1 и блок 2 на ул. „Брегалница“ ще бъдат ремонтирани. Висшето учебно заведение е решило да инвестира в двата блока 1 485 000 лева, става ясно от документацията за обществената поръчка за избор на изпълнител.

Блок 1 и блок 2 представляват 10 етажни сгради със застроена площ съответно 804 кв. м. и 814 кв. м. Ще бъде извършен ремонт на фасадите, покривите, тераса, вътрешните помещения, вътрешни ремонтни работи /къртене, шпакловане, боядисване/. Предвидени са смяна на дограмата и ремонт на ел. инсталацията.

Заданието включва и ВиК работи, пожароизвестяване, подмяна на асансьори и общо отопление. Близо половината от средствата – 735 000 лева са предвидени за ремонт на покрива, в това число и на партера.

Ще бъдат монтирани нови бойлери и душ батерии в общежитията, както и пожароизвестителни системи. Проектът включва и доставка и монтаж на асансьорни уредби, както и платформа за хора в неравностойно положение, като за целта са предвидени 145 000 лева. 514 000 лева ще бъдат инвестирани в изграждане на отоплителна инсталация с газови котли.

Оферти ще се събират до 3 октомври 2019 г. Предвижда се дейностите да се изпълнят за период от половин година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *