Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Гласуваме за “Варненско лято” и можем да спечелим пътуване до фестивален град в Европа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Варненско лято с лейбъл EFFE 2019

Днес е последният ден

“Варненско лято” е първият музикален фестивал в България, лауреат на Европейската асоциация на фестивалите – програмата EFFE. Титлата е присъдена на 24 знакови фестивала измежду 715 фестивала в Европа.

До 20 септември можем да гласуваме онлайн за „Варненско лято”, нека подкрепим българския фестивал!

Международният музикален фестивал „Варненско лято” завърши един много силен сезон, в който получи не само ентусиазирания отклик на публиката, но и изключително високо международно признание.

Европейската асоциация на фестивалите чрез своята програма „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” – EFFE определи варненския фестивал, който исторически е първият български фестивал и един от най-старите на континента, за свой лауреат за 2019-2020 г. Само 24 знакови фестивала на изкуствата са избрани за носители на титлата от общо 715 европейски форума. Най-дълголетният български фестивал е селектиран заедно с престижни форуми от Белгия, Австрия, Великобритания, Финландия, Италия, Испания.

Тази награда е чест за фестивалите на изкуствата, които демонстрират артистично съвършенство и в същото време имат силно влияние върху местното и регионалното развитие на културното сътрудничество.

Победителите ще бъдат представени по време на церемонията по награждаване на EFFE в Центъра за изящни изкуства Бозар в Брюксел на 26 септември.

Предстои да бъде определена и Наградата на публиката на EFFE: Онлайн гласуването е отворено на сайта FestivalFinder.eu и позволява на публиката от цял свят до 20 септември да гласува за любимия си фестивал измежду 24-те лауреати.

Гласувайте в подкрепа на Музикалното „Варненско лято” – Международен музикален фестивал “Варненско лято”/ Varna Summer Music Fest. Намира се на трета позиция отдолу нагоре в подредения по азбучен ред на латиница списък с 24-те лауреати. Гласувайте тук:

https://www.festivalfinder.eu/awards/effes-audience-choice-2019-2020/vote

Вашият глас може да Ви спечели пътуване за двама до фестивален гред в Европа на стойност 600 евро!

Тегленето на награда за гласувалите е на 26 септември 2019 г. Лично европейският комисар по културата ще изтегли печелившия.

Успех на “Варненското лято” и на всички, които ще гласуват за българския фестивал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *