Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Викнаха линейка за шефа на БНР, прилошало му
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Светослав Костов

Светослав Костов, който е Генералният директор на Българското национално радио /БНР/, е бил откаран преди минути с линейка на ”Бърза помощ”. На Костов му е прилошало и са били повикани спешните медици, информира DarikNews.bg.

Предполага се, че той е вдигнал много високо кръвно, след като през последните дни името му бе във фокуса на скандала около БНР.

Журналисти от редколегията на “Хоризонт” му поискаха оставката от СЕМ, медийните надзорници ще обсъждат въпроса идната седмица, а ГЕРБ и БСП искат анкетна комисия за спирането на радиосигнала на 13 септември и за оказван натиск върху журналисти.

От медийния регулатор обявиха, че ще сезират прокуратурата за цензура в БНР, а преди това пък бе извършена проверка от ДАНС, КРС и СЕМ за спирането на излъчването. Той бе разпореден от прокуратурата. Заключението бе, че е нямало техническа причина да се преустанови излъчването на “Хоризонт”, за което от СЕМ може да наложат глоба до 27 хил. лв. за нарушение на медийния закон, както и на индивидуалната лицензия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *