• Varna
  5°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s ENE
  “Върви с нас” и “С велосипед из Варна” за Европейския ден без автомобили
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Европейският ден без автомобили - с много събития във Варна-fb_cover_1

  Инициативите „Върви с нас“ и “С велосипед из Варна”  канят за участие всички привърженици на безмоторното придвижване в градски условия по повод Европейския ден без автомобили, който по традиция се отбелязва на 22-ри септември. Организатори са Община Варна, велоклуб “Спартак”, сдружение „Варна-Европейска младежка столица“.

  За събитието „С велосипед из Варна“ от 10 до 13 ч. затворени за МПС ще бъдат булевардите “Мария Луиза” и “Осми Приморски полк” (от катедралата “Св. Успение Богородично” до Младежкия дом). Всеки желаещ да участва в масовото каране на велосипеди, може да се включи с едноколесно, двуколесно или триколесно превозно средство.

  Началото е 10.00 ч. пред общината, като маршрутът предвижда потегляне в посока Катедралния храм, обратен завой до Дома на флота, след което – каране до кръстовището на бул. “Осми Приморски полк” и бул. “Цар Освободител”. Районът ще бъде подсигурен от екипи на Общинска полиция, КАТ и лекарски екип с линейка. Доброволци на велоклуб “Спартак”, екипирани със светлоотразителни жилетки, ще бъдат разпределени на пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци. За най-малките участници ще бъде обособена отделна площадка за колелета и тротинетки – алеята пред сградата на общината.

  За инициативата “Върви с нас” от 8.00 до 19.00 ч. ще бъде затворен за движение на автомобили следното трасе – бул. “Сливница” от кръстовището с бул. “Осми приморски полк” – бул.”Княз Борис I” до Икономическия университет. През целия ден в зоната ще има атракции, работилници и забавления.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *